// Rituals

Rituals - TBW


Het merk Rituals, bekend van ‘Home and Body Cosmetics’, startte in juni 2011 een internationale onlinecampagne, 'The Birthday Wall'. Een online platform gekoppeld aan social media, waar men elkaar op een speciale manier kan feliciteren. De campagne speelt in op de gedachte dat een online felicitatie meer een bijzonder ritueel kan zijn, dan alleen een krabbeltje op elkaars social media prikbord.
Creative Monkeys ontwikkelde voor Rituals 'The Birthday Wall' en vroeg ons om de videoteaser hiervoor te produceren. De video is bedoeld om mensen te inspireren en te prikkelen om een ander op een meer speciale wijze te feliciteren, namelijk door middel van 'The Birthday Wall'.
Harde K deed productie en postproductie van deze video, waar Creative Monkeys de inhoudelijke scripts ontwikkelde.

Client: Rituals
A production of: Creative Monkeys
Direction: Maarten Witte
Concept: Creative Monkeys
Production: Harde K en Creative Monkeys
Camera: Nanko Goeting
Editing: Maarten Witte
Color grading: Annebelle van Zweden
 

Stills // Achter de schermen

 • abc defrg thysu ooip jkifbtg fff
 • abc defrg thysu ooip jkifbtg fff
 • abc defrg thysu ooip jkifbtg fff
 • abc defrg thysu ooip jkifbtg fff
 • abc defrg thysu ooip jkifbtg fff
 • abc defrg thysu ooip jkifbtg fff
 • abc defrg thysu ooip jkifbtg fff
 • abc defrg thysu ooip jkifbtg fff

Gerelateerde projecten

Deltares - Deltares

 
Deltares is een onafhankelijk toegepast kennisinstituut op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur. Wereldwijd werkt het bedrijf aan slimme innovaties, oplossingen en toepassingen...

The Defilers - The way

 
Voor het nummer 'The Way' van de engelstalige band 'The Defilers' (afkomstig uit Rotterdam) maakte Harde K de videoclip. Het concept kwam gezamenlijk met de band tot stand.

Deltares - Deltares

 
Deltares is een onafhankelijk toegepast kennisinstituut op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur. Wereldwijd werkt het bedrijf aan slimme innovaties, oplossingen en toepassingen...
Info

Harde K is een creatieve productiestudio gericht op video en animatie, opgericht door creative directors Maarten Witte en Annebelle van Zweden. Wij helpen onze opdrachtgevers hun ideeën, boodschappen en informatie te vertalen naar bewegend beeld. Voor zowel commerciële, educatieve als culturele doeleinden creëren wij audiovisuele concepten en verzorgen de verdere uitwerking, van productie tot en met postproductie. 

Contact
Harde K
Van Kinsbergenstraat 7h
1057 PJ Amsterdam
+31(0)20 820 11 26
 • Maarten Witte
 • 06 269 322 52
 • Annebelle van Zweden
 • 06 415 542 56
Showreal
Nieuws
 • 22.06.2016

  Een hoop ontwikkelingen

  Alweer een tijdje geleden dat wij ons nieuws hebben ge-update, maar zeker niet stilgestaan! Zo hebben we in de afgelopen maanden veel leuke en gevarieerde producties mogen doen. Animaties voor onder andere Van Lanschot, de AIVD/MIVD, Pritle, WirtzFilm, BKR, en Princess Yachts hebben ons eerste en nu tweede kwartaal van 2016 vermakelijk gevuld. En momenteel zijn wij bezig om samen met PharmAccess een serie animaties te ontwikkelen voor een ontzettend mooi doel. Namelijk voor de uitbreiding en verdere ontwikkeling van mHealth. Nieuwsgierig? Neem hier eens een kijkje! 

 • 01.03.2016

  Wij verhuizen!

  Na 6 jaar met veel plezier gevestigd geweest te zijn in het mooie Sieraad op de Postjesweg, wordt het nu toch echt tijd om naar een nóg mooiere plek te verhuizen ;) Wij gaan verhuizen naar de Van Kinsbergenstraat 7h, waar wij komende tijd zullen investeren in het opknappen van een geweldige ruimte met tuin, en waar wij tenslotte een creatieve studio zullen vormen met enkele andere film- en videocollega's. Animatie, film en video... it's all in our house!

 • 08.02.2016

  Samenwerken met Brandmeister

  Wij hebben afgelopen vrijdag een leuk gesprek gehad met Brandmeister ('Het reclamebureau opnieuw uitgevonden') en verheugen ons op onze toekomstige samenwerking!

 • 04.01.2016

  Gelukkig nieuw jaar!

  Oef… nog even bijkomen van de feestdagen, maar verder zijn we er weer helemaal klaar voor. 2016..., bring it on! Een heel gelukkig nieuw jaar gewenst voor iedereen! Wij gaan hier alvast aan de slag voor alweer een nieuwe animatie voor BKR.

 • 23.12.2015

  Dankwoord aan onze opdrachtgevers van 2015

  Nog één dag en we gaan de feestdagen van 2015 alweer in en sluiten ons acht jaar bestaan alweer af. 'Time goes fast when you're having fun!', en wat hebben we weer ontzettend veel verschillende, leuke en inspirerende opdrachten mogen doen afgelopen jaar. Wij willen al onze opdrachtgevers van 2015 bedanken voor de fijne samenwerkingen, jullie vertrouwen in ons, en al het plezier dat wij hebben gehad door voor jullie mooie productie te hebben mogen realiseren. 
  @Gulpener, @WirtzFilm, @BKR, @ABN @SOSKinderdorpen, @Nutricia, @HeilbronnMuseum, @VCA, @EsprixAwards, @SparkBrandEvents, @StartStuderen...
  en iedereen die we zijn vergeten hier te noemen :)

 • 05.10.2015

  BKR animatie

  De animatie voor BKR is afgerond en staat online!
  Wij, zij heel blij, wij nog blijer! BKR, bedankt voor de prettige samenwerking en jullie geweldig lekkere bedank taart... Wat een verrassing!
  Op naar jullie volgende animatie!

 • 28.09.2015

  Urban Arrow

  Pas geleden hebben wij voor Urban Arrow verschillende video's mogen maken. Instructievideos voor zowel consumenten als dealers van deze waanzinnig mooie electrische bakfietsen. Urban Arrow is een prachtig duurzaam productontwerp en de beste en groenste vervanger voor een auto in de stad. Milieuvriendelijk, snel, handig voor transport binnen de stad (zowel om de kinderen in te vervoeren als vervoer van beroepsmatig materiaal) en met het grote voordeel dat je hem overal kan parkeren. Wij zijn een groot fan en daarom trots dat wij ook in de toekomst meer video's voor hun mogen produceren. Op het YouTube kanaal van Urban Arrow zijn al meerdere video's te bekijken. Binnenkort zullen wij ook een compilatie maken voor hier op onze website.

 • 17.11.2014

  Nieuwe showreel

  Onze nieuwe showreel is vandaag te zien op onze site. Een compilatie van een selectie van ons werk. 
  Check 'm out! Op de homepage onder 'contact'.

 • 01.09.2014

  Welkom nieuwe stagiaire!

  Vandaag start onze nieuwe stagiaire bij ons... Flavia Privitera.
  Zij komt 5 maanden ons team ondersteunen. Welkom en succes!

 • 26.11.2013

  We draaien lekker door...

  ... hier bij Harde K.
  We zijn een heel tof project aan het afronden voor Terre des Hommes. Dus blijf kijken, want binnenkort is de animatie hier online! 
  Verder hebben we net een video afgerond voor Ministerie van Economische Zaken, een videopresentatie over de ontwikkeling van een 'natuurambitie'.
  Ook voor Kinderopvang hebben we net een caseanimatie afgerond, een overzicht van de gehele campagne 'Kom op voor kinderopvang'.
  Andere lopende projecten zijn voor E. den Dekker (import en export van planten) en Ploum Lodder Princen (advocatenkantoor).
  Maar voor ons nooit genoeg, dus kom maar op met die projecten, wij doen graag mee!

 • 08.05.2013

  Nieuwe showreel

  We zijn blij met onze nieuwe showreel die onze stagiair heeft gemaakt van ons werk!

 • 27.11.2012

  Stage

  In de periode van december tot en met maart bieden wij een stageplek aan.
  Dat kan voor de gehele periode, maar ook voor kortere tijd.
  We zijn op zoek naar iemand uit de richting illustratie of graphic design, en/of iemand uit de richting animatie of video.
  Heb je interesse? Schroom niet contact met ons op te nemen!


 • 23.11.2012

  Deltaviewer

  De Deltaviewer is uitgeroepen tot de beste serious game van de overheid 2012.
  We vinden het dan ook een eer dat onze animatie, die wij in opdracht van Deltares maakten, onderdeel uitmaakt van deze interactieve presentatie. Onder andere te zien in het Watersnoodmuseum.
  Onze animatie is te zien via deze link.


 • 28.06.2011

  Media aandacht 'The Birthday Wall'

  De onlinecampagne 'The Birthday Wall' van Rituals waar wij de videoteaser voor ontwikkelden, kreeg verschillende online media aandacht.
  We zetten ze hieronder even voor je op een rijtje:
  Creatie
  Marketing Tribune
  Molblog

 • 05.04.2011

  Videoclip 'The Way' op Festival Monstra

  Onze videoclip 'The Way' van The Defilers is afgelopen 25 maart getoond op Festival Monstra, een animatiefestival in Lisboa in Portugal.
  Jammer dat wij er zelf niet bij konden zijn!

 • 29.10.2010

  'Chaos' on HAFF

  Like to see Harde K's animation 'Chaos' on HAFF? Check out the dates on: www.haff.nl (Competition Dutch Animation).

 • 20.10.2010

  Nomination 'Chaos'

  Harde K selected for Holland animation film festival (HAFF) with new project 'Chaos' Soon a preview on our site! Haff selection